Sådan får du råd til lækkert mad

Sådan får du råd til lækkert madDe fleste af os har prøvet det før. Madbudgettet tager overhånd, især i starten og pludselig ender man med at skulle spise pasta med ketchup til sidst på måneden. Det er dumt, især når der faktisk er rigtig mange måder at spare penge på, uden at skulle gå ned på kvaliteten af maden.

I denne artikel kommer vi med et par gode huslige tricks til, hvordan du kan spare penge i dit budget, og stadig få råd til det lækre retter.

Køb større portioner

Uanset om du bor alene eller er en familie på fem, så kan det altid betale sig at købe større portioner. Du tænker måske, at det kan være svært at spise 3 kg. Hakket oksekød inden det bliver for dårligt, hvis du er ene mand om at spise det, men så er det jo godt, at du har en fryser.

Der er rigtig mange penge at spare, hvis du køber ind i store portioner i stedet for små. Du kan faktisk spare op mod 50 %, hvis du vælger at købe en pakke med 3 kg hakket oksekød i stedet for en pakke med 500 gram.

Du kan se det samme ved sodavand, hvor du faktisk ofte kan få en halvanden liter cola til 10-15 kr. mens du skal give det samme eller mere for blot en halv liter sodavand. Det første tip er derfor, at du køber større ind, og så husker at fryse det ned.

Tilbud, tilbud, tilbud

Der er så mange penge at spare, hvis du bliver en rigtig tilbudsjæger i stedet for blot at vælge den butik, der lige er tættest på. Vi taler ikke blot om et par hundrede kr. om måneden, men faktisk vil du kunne spare flere tusinde kr. alt afhængigt af, hvor mange personer i er i hjemmet.

Fødevarer priserne er generelt faldende i Danmark, men derfor kan du ligeså godt vælge at handle det sted, hvor du kan spare mest.

Du kan enten kigge i de tilbudsaviser, som du får med posten, eller du kan vælge at kigge på nettet. På nettet er der nemlig flere sider, hvor de har samlet alle ugens tilbud for dig. Det er da smart!

Lav en madplan

Det kan godt være, at det sætter din kreativitet lidt på prøve at skulle lave en madplan, men hvis du gør det, så sparer du dig selv for stress i løbet af ugen, hvor du skal bruge tid på at finde ud af, hvad du skal have til aftensmad, og du laver dermed ingen dumme impulskøb.

Med en madplan kan du koordinere din madlavning ned til det mindste, og du vil derfor også let kunne finde ud af, hvad prisen bliver på dine varer.

Hvis du ikke ved, hvad du skal spise før det bliver spisetid, vil du med garanti tage en dum beslutning, som kommer til at koste i din pung.

Følger du altid de overstående råd, men føler stadig at du mangler lidt i hverdagen, så se her, hvor du kan få lidt ekstra hjælp til din økonomi med et https://moneybanker.dk/.

Læs også

Giv dig selv mere lyst til at lave mad med et nyt køkken

Der er noget hyggeligt over at stresse af i køkkenet efter en lang arbejdsdag eller …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *