Traditionelle russiske blinis er lavet med gæret dej. Her har du nemlig den korrekte og nemmeste måde at lave blinis pandekager på. Læg mærke til at der er noget vente tid hvor dejen skal have tid til at hæve. Vi vil også gøre opmærksom på at opskriften sagtens kan give en del flere pandekager end til de otte mennesker, det kommer helt an på hvor tykke og store i diameter du laver dem. Dejen har det også med at hæve på panden under bagning, så prøv dig lidt frem. De smager nemlig helt fantastisk når du endelig har taget på det.
- 225 gram Hvedemel
- 225 gram Boghvedemel
- 20 gram Gær
- 8 dl Sødmælk
- 3 Æg
- 1 spsk. Olie
- 50 gram Smør Til stegning
- Varm mælken op til en lun temperatur.
- Rør gæren op i mælken.
- Rør melet i til du har en tyk og ensformig dej.
- Dæk dejen til med et viskestykke og lad den stå i et par timer et lunt sted.
- Pisk æggene stive.
- Rør dem nu stille og rolig op i dejen.
- Tilsæt nu olie og salt.
- Lad dejen stå i en halv time.
- Pandekagerne skal være max. 12 cm i diameter og 1 cm tykke. Dvs at du skal være forsigtig med at hælde alt for meget dej på panden. Velbekomme!
Her har du den perfekte opskrift på blinis pandekager. De kan være en smule besværlige at arbejde med, men de er det værd. Især når du tager din første bid af denne fantastiske delikatesse.
Tilbehør
Disse blinis pandekager kan forveksles med brunch pandekager eller amerikanske pandekager. Dette er dog ikke tilfældet da de har deres helt engen struktur, smag og størrelse. Blinis er som regel en del mindre end brunchpandekager og er mere standhaftige i det. Men når de lander på tungen er de bløde og luftige. Blinis spises som regel som forret for at vække appetitten og sætte den korrekte stemning. Det er derfor utrolig vigtigt at de ikke må være for tunge.
Som tilbehør til blinis kan du bruge følgende:
- Stenbiderrogn
- Løg - rødløg
- Kaviar
- Creme fraiche
- Røget laks
- Røget ål
- Osv...
Husk på at nyde hver eneste bid, for inden du når at se dig om, er de forsvundet og du vil sidde tilbage med ønske om flere.
Velbekomme.