Klassisk rejecocktail

Klassisk rejecocktail

En rejecocktail skal være let, frisk og serveres som en forret. Det er ikke en ret man skal spise sig mæt i men være en, som åbner op for hovedretten der bliver serveret efter. Nytår er den tid på året hvor de fleste får stillet sådan en rejecocktail foran sig. Det skal dog ikke holde dig tilbage for at servere den på en varm sommer dag eller når du har gæster på besøg som du gerne vil overraske.



Klassisk rejecocktail
Klassisk rejecocktail
Stem: 4
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Antal personer Forberedelses tid
    2 personer 10-15 minutter
    Antal personer Forberedelses tid
    2 personer 10-15 minutter
    Klassisk rejecocktail
    Klassisk rejecocktail
    Stem: 4
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Antal personer Forberedelses tid
      2 personer 10-15 minutter
      Antal personer Forberedelses tid
      2 personer 10-15 minutter
      Ingredienser
      Hovedingredienserne
      • 150 gram Rejer Kogte og pillede
      • 50 gram Iceberg Andet salat kan også bruges
      Dressing
      • 0,5 dl. Creme fraiche 38%
      • 1/4 dl. Piskefløde
      • 1 spsk. Ketchup
      • 0,75 tsk. Sød shilisauce
      • Salt Knivspids
      Antal personer: personer
      Instruktioner
      1. Bland creme fraiche, ketchup, chilisauce og salt sammen.
      2. Pisk nu fløden stiv og bland den sammen med det ovenstående. Husk at smage dressingen til.
      3. Skyl salaten grundigt og snit den fint.
      4. Fordel salaten i bunden af glassene, mængden bestemmer du helt selv.
      5. Kom rejerne ovenpå.
      6. Hæld dressingen over.
      7. Nu skal pynten på. Her kan du kommer en skive tomat, citron og lidt dild til at give det ekstra smag samt farve.
      8. Velbekomme.
      Recipe Notes




      En rejecocktail kan laves på mange forskellige måder. Denne opskrift er baseret på de mest basale ingredienser. Så det er helt frit at eksperimentere lidt med denne dejlige og lette forret. Prøv dig frem med forskellige ingredienser, måske en anden dressing. Her kan vi varmt anbefale vores helt egen specielle dressing som kan finde længere nede i "Hvilken dressing til rejeocktail" afsnittet.

      Tilbehør
      Rejecocktail kan sagtens serveres med dejlig nybagt brød eller ovnvarmede flutes. Husk dog på at rejecocktailen er ment som en forret og derfor ikke skal bruges til at spise sig mæt i.

      Næste gang du er i udlandet, så kan vi kun anbefale dig at prøve deres version af en rejecocktail. Herved vil du også finde at sådan en kan opbygges helt anderledes end hvad vi er vant til herhjemme. På den måde vil du kunne blive inspireret til din næste omgang rejecocktail.

      Mest stillede spørgsmål

      Hvordan laver man rejecocktail?
      En rejecocktail er en meget simpel ret. Der skal hverken mange ingredienser til ej heller tager den lang tid at lave. Der findes mange forskellige opskrifter derude, vi vil dog påstå at vores er bedst.

      Hvilken dressing til rejecocktail?
      Det at du beslutter dig for at lave din egen dressing er jo fantastisk. Nem at lave og så smager den en del bedre end dem man kan købe. Ønsker du at lave din helt engen dressing til rejecocktail så har vi den perfekte opskrift til dig: Dressing til rejecocktail.

      Hvor mange rejer pr. person til rejecocktail?
      Det enkelte svar er "Så mange du ønsker." Der er ingen gylden regel for hvor mange rejer der skal indgå i en rejecocktail pr. person, ej heller hvilke rejer. Prøv dig frem og find en god balance mellem selve cocktailen og rejerne.

      Videoopskrift på en rejecocktail

      Her er en lille video med Gordon Ramsay som viser hvordan en rejecocktail skal laves. Det gælder om at holde tungen i munden for jeg kan love dig for at det går stærkt. Heldigvis har du muligheden for at pause videoen undervejs.


      Videoen er udviklet af Gordon Ramsay team og er på engelsk.

      Del denne opskrift

      Læs også

      Tarteletter-og-hoens-i-asparges

      Tarteletter og høns i asparges

      Tarteletter stammer fra ”tartelette” som er fransk. Dette ord betyder ”lille tærte”. Hvis du laver …

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.