Vi spiser kartofler i alle former og afskygninger. Her får du en smuk og velsmagende kartoffelsalat der er spækket med smag er mættende og har et smukt udseende. Kartoffelsalat er perfekt til picknick eller grillmad. Salaten fungere bedst som tilbehør, men kan sagtens stå på egne ben og fungere som selve hovedretten.
- 1000 gram Kartofler
- 4 spsk. Mayonnaise
- 2 dl. Creme fraiche 18%
- 2 spsk. Sødmælk
- 1 tsk. Dijonsennep
- 200 gram Løg
- 1 bdt. Purløg
- 1 tsk. Salt
- 0,25 tsk. Peber
- 100 gram Grønne ærter
- 2 spsk. Karse Frisk
- 2 Tomater
- Før vi kaster os ud i det skal du huske at vaske hænderne og skylle alle ingredienserne.
- Kog kartoflerne til de er møre, du kan altid brug en kniv eller gaffel til at se efter om de har fået nok.
- Hæld det kogende vand fra, og nedkøl kartoflerne med en omgang kold vand.
- Pil forsigtigt skrællen af og læg kartoflerne i en skål som så skal ind i køleskabet i ca. 5-10 minutter.
- I mellemtiden piller du løget og snitter det i fine tern.
- Rør mayonnaise sammen med creme fraiche, sennep og mælk.
- Tilsæt løget til dressingen sammen med klippet purløg.
Rør det godt rundt til alle ingredienserne er godt fordelt. - Rør de frosne ærter ind i dressingen. Husk at smage til med salt og peber.
Frosne ærter behøves ikke at optøes. Dressingens densitet samt varme skal nok klare det for dig. - Tag kartoflerne ud af køleskabet og skær dem som du ønsker dem. Det kan være skiver, halve eller kvarte dele. Vend dem i dressingen. Tildæk salaten og læg den tilbage i køleskabet i ca. 30 min.
- Kartoffelsalaten pyntes nu med tomatskiver og noget karse. Dette giver ikke kun forøget smag men også en fantastisk udseende. Velbekomme!
Denne fantastiske opskrift til en kartoffelsalat passer perfekt til grillmad på en god sommerdag. Den er med til at gøre middagen lidt lettere og giver en frisk pust fra alt det tunge kød der har stået over grillen. En god kombination af forskellige nuancer i forhold til smag, aroma og udseende.
Har du mod på det kan du altid kaste dig ud og tilføje andre ingredienser til din kartoffelsalat. Læs mere i næste afsnit ”Smag og behag”.
Smag og behag
Det gode ved os mennesker er at vi alle er forskellige, vi har hver vores mening og personlighed.
Det samme gælder maden, vi har hver vores ønsker og nyder de forskellige ingredienser på forskellige måder.
Du kan derfor helt bestem kaste dig ud og afvige fra denne opskrift. Prøv dig frem med dine egne ønsker hvad der skal i salaten. Her er nogle eksempler du måske kunne overveje.
- Salt: Kapers eller cornichoner
- Surt: Tomater eller cornichoner
- Sødt: Sukker eller stegt revet gulerod
- Bittert: Radiser
- Sprødt: Løg, radiser eller gulerødder
Man kan lave samme ret på mange forskellige måder, hermed kan man også opnår samme smag, med forskellige ingredienser og teknikker. Lad os tage en sød kartoffelsalat. I stedet for sukker, kan du faktisk rive en gulerod, steget det og blande det op i salaten. Dette vil give salaten en sød smag og en lidt røget følelse. Husk på, det er kun fantasien der sætter grænser.
Spørgsmål vedrørende kartoffelsalat
Kan man fryse kartoffelsalat?
Det vil vi ikke anbefale dig at gøre. Kartoflerne bliver slaskede og vandede og så bliver det til en meget grynet konsistens. Så svaret er nej.
Hvor meget kartoffelsalat pr. person?
Det kommer helt an på hvor meget andet du servere ved siden af, samt hvor meget diverse personer kan spise. Men som tommelfingerregel siger man 250gram pr. person.