Græskarsuppe, er det noget du nogensinde har smagt før?
Når sommeren efterlader os med et kedeligt efterår med masser af regn og en grå himmel kan det virke lidt trist. Det behøver det heldigvis ikke at være, efter en lang arbejdsdag eller en lille spadseretur kan man godt ønske noget at varme sig på. Det er her den dejlige cremet græskarsuppe kommer ind.
Nu har du måske allerede taget et skridt tilbage da du tænker ”Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre med sådan en”. Og det er skam også helt forståeligt, de fleste af os kender kun til græskar når vi skal skære sjove ansigter i dem til halloween.
Vær lidt modig, eventyrlysten og hop ud i det. En græskarsuppe er god til at varme sjælen og give en hyggelig stemning i hjemmet. Du vil ikke fortryde det.
- 500 gram Græskar i terninger
- 7 dl. Vand
- 0,5 Bouillonterning grønsags
- 1 Løg I kvarte
- 150 gram Bacon tern
- 2 Gulerødder revet groft
- 1 spsk. Fløde 13%
- Salt og peber
- Kom græskar, løget og den halve bouillonterning sammen med vand i en gryde og kog for ca. 25-30 minutter
- Mens blandingen koger, steger du gulerødderne til de er blevet bløde og møre.
- Lad suppen afkøle i ca. 10-15 min, tilsæt de stegte gulerødder og blend suppen til den er silkeblød.
- Smag til med fløde, salt og peber.
- Steg bacon på pande til det er gyldent brun og held fedtet fra.
- Server suppen med bacon i.
Her er en dejlig og silkeblød græskarsuppe du kan servere for din familie og venner. Den er nem at gå til, derudover bruger den ikke alt for mange ingredienser. Ønsker du den ekstra cremet så kan du sagtens tilføje mere fløde uden at den bliver for fed. Hvis du elsker krydderier og undrer dig over hvilke du kan bruge så vil vi anbefale safran, ellers så er der frit valg på alle hylder.
Hvorfor skal gulerødderne steges?
Du undrer dig måske over hvorfor vi har valgt at stege gulerødderne i stedet for at koge dem med græskar. Det er for at tilføje suppen et ekstra lag af finesse. Når man steget gulerødder til de bliver bløde, vil de bliver karamelliseret. Denne søde smag vil bliver overført til selve suppen som vil give den en hel ny dimension af smagsnuancer.
Suppen her er super god især til studerende som ikke har så mange penge at rykke rundt med. Det er der flere grunde til.
- Den er billig
- Smager godt
- Nem at lave
- Mættende
- Kan stå i køleskabet 3-5 dage
Hvis du står og mangler penge til den sidste uger på måneden. Så kan du sagtens undlade bacon og gulerødder, til gengæld skal du kommer lidt ekstra fløde, grønsagsbouillon samt salt i. Og så er du kørende.
Spørgsmål vedrørende græskarsuppe med bacon
- Hvordan laver man græskarsuppe?
Hovedingrediensen i denne suppe er selvfølgelig græskar og denne suppe kan laves på mange forskellige måder. Du vil i denne opskrift også få en video på hvordan man ellers kan lave den med ovnbagt karamelliseret kræskar. - Hvilken vin til græskarsuppe?
En god hvidvin vil passe rigtig godt til denne suppe. Nogle opskrifter indeholder vin i selve retten, det gør denne ikke. Hvis man ønsker en vin, så kan man drikke den ved siden af eller efter. Skulle du have lyst til en vin så kan vi anbefale Pinot Gris eller en god Riesling Spätlese. - Kan græskarsuppe laves dagen før?
Det kan den sagtens. Varm den langsomt op på selve dagen og server den varm. - Kan man fryse græskarsuppe?
Denne græskarsuppe egner sig til at fryse ned. Vi vil dog anbefale dig at gøre dette før du kommer fløden i. Ellers risikerer du at den skiller når den bliver varmet op igen.
Videoopskrift på Græskarsuppe med bacon
Her er opskriften på en dejlig og lækker græskarsuppe med karamelliseret bacon. En varm og hyggelig ret der bringer hele familien til bordet. Opskriften i denne video er lidt anderledes end vores egen, det er dog en must opskrift du skal prøve når du har tiden til det.
Videoen er produceret KnockoutKitchen