Forside » Opskrift » Nem Pizzadej
Pizzadej

Nem Pizzadej

Den første pizza så dagens lys i Italien helt tilbage i år 997. Den gang var pizzaen et simpelt fladbrød. Gennem århundrede har både formen, opskriften og tilbehøret ændret sig til den pizza vi kender i dag.

Her er grundopskriften på pizzadejen du vil elske. Ikke nok med at den er nem og hurtig at lave, den er også velsmagende og danner en god bund for hvilken som helt pizza og topping du vælger at bruge.

Husk at læse opskriften helt igennem før du kaster dig ud i den.



Pizzadej
Nem Pizzadej
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    4 Personer 30 min
    Tilberedning
    15-25 min
    Personer Forberedelse
    4 Personer 30 min
    Tilberedning
    15-25 min
    Pizzadej
    Nem Pizzadej
    Stem: 1
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      4 Personer 30 min
      Tilberedning
      15-25 min
      Personer Forberedelse
      4 Personer 30 min
      Tilberedning
      15-25 min
      Ingredienser
      • 1000 gram Hvedemel
      • 5 dl. Vand
      • 50 gram Gær
      • 2 spsk. Sukker
      • 1 spsk. Salt Groft
      • 3 spsk. Olivenolie
      Personer: Personer
      Fremgangsmåde:
      1. Start med at opløse gæren i vandet temp: 30-35C.
        Vandet må ikke blive varmere, da gær cellerne ikke kan tåle det.
      2. Hæld nu resten af ingredienserne i og begynd at at ælte dejen. Du kan sagtens gemme noget af melet, da du skal bruge det til at ælte på. Dejen skal æltes godt igennem!

        Tip: Ønsker du mere smag i dejen, kan du sagtens i æltnings processen tilsætte kryderi som basilikum eller oregano.
      3. Drys noget mel på.
        Skær et overfladisk kryds i dejen og lad den hæve i en halv times tid under et viskestykke.
      4. Dejen er nu færdig og du kan begynde at komme toppings på af dit eget valg.
        Mængde af dej er faktisk nok til 2 pizzaer. Ønsker du at have en meget tynd og sprød bund, så er der nok til 3-4 pizzaer.
      5. Pizzaen skal have 270 grader C i en almindelig ovn i ca. 10-12 minutter eller 200 grader C almindelige ovn i ca. 20-25 minutter.
      6. Mangler du en hurtig og nem tomatsovn så kan du bruge følgende:
        1 dåse flåede tomater.
        1 dåse pure.
        Lidt olie.
      Spørgsmål, tips og tricks




      Dejen kan sagtens tåle at blive frosset ned til senere brug. En mulighed for det overskydende dej er at bruge dem til at lave boller, kanelsnegle eller andet velsmagende bagværk.

      Når jeg selv bruger denne opskrift, siger mine børn altid ”Mumsfilibaba” Ja så godt smager den!

      Topping

      For at være helt ærligt så er der sådan set ingen begrænsninger for hvad der kan komme på en pizza. Er du dog i tvivl hvad der skal på, så har du den mulighed for at tag en menu fra din lokale pizzaria og se hvilke pizzaer de har. Der kan man altid læse hvad de komme på.

      Min personlig favorit er en salat pizza.

      Spørgsmål vedrørende pizzadej

      Kan man fryse pizzadej?
      Ja det kan den sagtens. Pak det godt ind i Vita Wrap så skal det nok gå.

      Kan man lave pizzadej dagen før?
      Det kan man sagtens. Det du skal gøre er at pakke pizzadejen ind i Vita Wrap, så der ikke kommer luft ind og udtørre dejen.

      Del denne opskrift

      Læs også

      Risotto

      Risotto med svampe

      Risotto er en traditionel ret der stammer fra det nordlige Italien hvor risen simrer længe …

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *