En saftig og mør pulled pork din familie og venner vil elske. Sørg for at læse hele opskriften igennem før du kaster dig ud i den. Nogle af tingene kan nemlig forberedes dagen før. Opskriften her indeholder også en tilhørende BBQ sauce der vil komplimentere smagen af selve kødet. Det er som et “match made in heaven”.
- 2400 gram Nakkefilet
- 5 spsk. Salt
- 3 spsk. Rørsukker
- 3 spsk. Paprika
- 2 spsk. Barbecuekrydderi
- 0,5 spsk. Cayennepeber
- 1 spsk. Chilipulver mild
- 0,5 spsk. Spidskommen
- 2 dl. Tomatketchup
- 2 spsk. Brun farin
- 2 spsk. Soya
- 1 spsk. Worcestershiresauce
- 1 stk. Cayennepeber
- 2 Hvidløg
- 0,5 dl. Jomfru olivenolie
- Salt
- Peber
- Chili
- Aftenen før blander du Pulled pork Rub sammen.
- Gnid nakkefileten godt ind i blandingen og læg den ind i en stegepose.
Det overskydende Pulled pork rub hælder du bare med ned i stegeposen. - Læg stegetposen med indhold i en ildfast fad som så skal i køleskabet.
- Dagen efter og ca. 10-12 timer før serveringen sætter du fadet med kødet ind i ovnen der skal stå på 100 grader C.
- Ca. 7-8 timer ind i bagningen af nakkefileten, prikker du et lille hul i toppen af posen med en knivspids. Og så er det ellers tilbage i ovnen.
- ca. 1 time inden serveringen, tager du kødet ud af ovnen og hælder væsken fra.
- Tag forsigtigt kødet ud af stegeposen uden at den falder fra hinanden og læg den tilbage i det ildfaste fad. Dette skal gøres med en vis forsigtighed da kødet er utrolig mørt på nuværende tidspunkt.
- Skru ovnen op på 200 grader C og giv nakkefileten 1 time.
- Tag kødet ud af ovnen og træk det fra hinanden med en gaffel eller lignende.
- En BBQ saucen bliver bedre når den får noget tid til at trække. Det er derfor en fordel hvis du tilbereder den dagen før.
- Pres hvidløg med en hvidløgspresser ned i en skål.
- Blend resterende ingredienserne sammen med en stavblender til du har en ensartet masse.
Bland blandingen med det pressede hvidløg og så er din BBQ klar til din pulled pork.
Laver du BBQ dagen inden, så husk at tage den ud af køleskabet 1 time inden serveringen så den får den rette temperatur.
Pulled pork er en ret der tager lidt tid at lave. Omtrent 10-12 timer, til gengæld smager det utrolig godt. En god BBQ til kødet vil også gøre underværker, derfor vil du også finde opskriften på sådan en lige her. Som tilbehør til kødet kan man lave en frisk Coleslaw hvor selve salaten og kødet kommer i en burgerbolle. Det kan derfor blive lidt rodet ved bordet, men ingen vil sige noget til når de selv sætter tænderne i kødet.
Hvordan laver man pulled pork?
Pulled pork laves som en langtidstegning. Her bliver kødet nemlig både saftig og mør lige til at hive fra hinanden. Læs opskriften ovenover for at se hvad du skal bruge og gøre.
Hvad er pulled pork?
Pulled pork er engelsk og betyder: Pulled betyder trukket eller hevet og pork betyder svinekød. Det er altså svinekød i trevler. Det lyder måske lidt mærkelig, men smager fantastisk.
Hvor lang tid skal pulled pork have i ovnen?
Det varierer på hvor meget kød du kommer i, hvilken ovn du bruger samt hvilken af opskrift du går efter. I denne opskrift skal kødet have ca. 10-12 timer. Her bliver kødet også ekstremt mørt og beholder sin saft på samme tid.
Kan man fryse pulled pork?
Det kan man godt, men kødet mister sin mørhed og saft, den bliver kedelig og smattet at spise. Derfor anbefaler vi ikke at fryse kødet ned efter tilberedning.
Hvad drikker man til pulled pork?
Pulled pork er på ingen måder en fin ret, men hvis du ønsker at drikke noget til retten, så er rødvin helt klart at anbefale.