Forside » Opskrift » Veganske kartoffelfrikadeller
Veganske kartoffelfrikadeller

Veganske kartoffelfrikadeller

Veganske kartoffelfrikadellerLad mig male et lille billede for jer: Det er sidst på måneden. Pengene er blevet brugt på chips, drinks, sushi og tøj, og nu ved du ikke, hvad du skal spise. Du kigger rundt i køkkenet, og det eneste, du kan få øje på, er en gammel pose kartofler, som nok i virkeligheden skulle være smidt ud i forgårs.

Frygt ej.

Du skal IKKE smide den pose kartofler ud.

Den pose kartofler bliver faktisk din redning. I hvert fald, hvis du er typen, der godt kan godt lide frikadeller. Og lad os være ærlige: det er du nok.

Veganske kartoffelfrikadeller
Veganske kartoffelfrikadeller
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    4 10 Minutter
    Tilberedning
    10 Minutter
    Personer Forberedelse
    4 10 Minutter
    Tilberedning
    10 Minutter
    Veganske kartoffelfrikadeller
    Veganske kartoffelfrikadeller
    Stem: 1
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      4 10 Minutter
      Tilberedning
      10 Minutter
      Personer Forberedelse
      4 10 Minutter
      Tilberedning
      10 Minutter
      Ingredienser
      • 550 gram Kartofler
      • 1 Løg
      • 1 bundt Frisk persille
      • 1,5 dl. Hvedemel
      • ¼ tsk. Chili stødt
      • ½ tsk. Hvidløgspulver
      • Friskkværnet sort peber
      • Muskatnød
      • Fint salt
      • Smagsneutral olie (til stegning)
      Personer:
      Instruktioner
      1. Skræl kartoflerne og riv dem på den grove side af et rivejern. Læg de revne kartofler på en tallerken og drys salt over dem Stil til side i ca. 10 minutter, mens saltet trækker en del af væsken ud.
      2. Klem væsken ud af kartoflerne og kom dem herefter i en stor skål. Du kan lægge kartoflerne i et rent viskestykke og klemme væsken ud, eller du kan klemme dem i hænderne – begge dele er fint.
      3. Tilsæt hakket persille, løg, hvidløgspulver og chili til skålen med de revne kartofler. Top med masser af revet muskatnød og friskkværnet peber, men hold igen med salt, da det højest sandsynligt ikke er nødvendigt at tilsætte mere.
      4. Tilsæt hvedemel til skålen og rør hele herligheden godt sammen med hænderne, indtil du kan mærke, at farsen er fast nok til at blive stegt. Start med 1 dl og tilsæt mere bagefter, hvis den mangler.
      5. Smag farsen til og steg den i rigeligt olie på en middelvarm pande.
      6. Server sammen med sovs og kartofler, salat, eller hvad end dit hjerte begærer.

        Velbekomme!
      Opskrift note

      Kartoffelfrikadeller er virkelig nemt, virkelig billigt, virkelig alsidigt og ikke mindst virkelig lækkert. De kan varieres på et utal af måder, og så kan de serveres sammen med mere eller mindre hvad som helst. De er ikke peppet op med quinoa, dyre krydderier eller noget som helst popsmart. De er bare gode, gammeldags frikadeller. Som en ekstra bonus er de endda så lækre, at ingen vil opdage, at de er kødfrie - heller ikke dine forældre, som du havde glemt ville komme til middag i aften og nok forventer, at du serverer varm mad for dem.

      Jep. Billigt, velsmagende og forældrevenligt. Hvad venter du på?

      Del denne opskrift

      Læs også

      spaghetti carbonara

      Spaghetti carbonara

      Pasta Carbonara er nok en af de mere simple retter i min arsenal af opskrifter …

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *