Forside » Opskrift » Tunmousse – lækker og cremet
Tunmousse

Tunmousse – lækker og cremet

En lækker og blød tunmousse der fungere utrolig godt som forret eller tilbehør. Server den til dine venner og familie og se nydelsen glide over deres ansigter. Opskriften er nem at følge og slutresultat bliver til tunmousse der både et let og luftig.

Kan sagtens fryses ned til senere brug.




Tunmousse
Lækker og cremet tunmousse
Stem: 4
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Antal personer Forberedelses tid
    6 personer 15-20 min
    Antal personer Forberedelses tid
    6 personer 15-20 min
    Tunmousse
    Lækker og cremet tunmousse
    Stem: 4
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Antal personer Forberedelses tid
      6 personer 15-20 min
      Antal personer Forberedelses tid
      6 personer 15-20 min
      Ingredienser
      • 2 ds. Tun I olie eller vand
      • 200 gram Løg
      • 2,5 dl. Creme fraiche 18%
      • 1,5 dl. Piskefløde
      • 4 Husblas Blade
      • 1 glas Stenbiderrogn Rød
      • 1 Citron
      • Salt
      • Peber
      Antal personer: personer
      Instruktioner
      1. Udblød de 4 husblas blade i kold vand.
      2. Tunen dryppes af i en sigte.
      3. Pil og riv løget.
      4. Blend tun, løget, creme fraiche og noget saft fra citronen til du har en blød og ens masse.
      5. Rør stenbiderrogn ind i massen.
      6. Tag husblasen op og knug vandet ud af dem så godt du kan.
        Smelt den i en lille mængde kogende vand.
      7. Hæld den nu smeltede husblas roligt i blandingen mens du pisker det.
      8. Smag til med salt, peber og citronsaft.
      9. Stil mousse i køleskabet til den er fast nok at du kan tegne et mønster i den.
      10. Tag 1.5 dl. fløde og pisk til skum.
        Vend den i blandingen og stil derefter mousse tilbage i køleskabet i minimum 2 timer.
      11. Så er tunmousse klar til servering.

        Velbekomme!
      Recipe Notes




      Tunmousse kan serveres på mange forskellige måder. Enten som nemt forret hvor den kan smøres på flutes eller rugbrød. Børnene kan få den med i madpakken. Det virker dog bedst som en forret til din gæstemenu for venner eller familie.

      Tilbehør og pynt

      Tunmousse går hånd i hånd med flutes, cherrytomater, rødløg, agurk og icebergsalat.

      Vi du gerne imponere dine gæster så kan du lægge noget tunmousse på et salatblad, skær et cherrytomat halv og læg den på siden af moussen sammen med 2-3 skiver agurk. Pynt nu toppen af moussen med lidt fint skåret rødløg og som prikken over iet lidt purløg. Sådan en lille forret til hver gæst vil giver dig nogle plusser som kok.

      Spørgsmål vedrørende tunmousse

      Kan man fryse tunmousse?
      Ja det kan man godt. Denne version i hvertfald. Det er nemlig ikke alle opskrifter der er beregnet til at blive frosset ned. Denne tunmousse kan du dog sagtens fryse ned.

      Hvordan laver man tunmousse?
      Det siger vel sig selv, følg opskriften og du vil ende med en lækker og cremet tunmousse.

      Skal der dressing til tunmousse?
      Nej det skal der ikke. En tunmousse burde kunne står på sine egne ben altså uden nogen form for dressing. Skulle det ske at den bliver en smule for tør, så kunne det godt tænkes at man bruger lidt mere Creme fraiche på toppen.

      Del denne opskrift

      Læs også

      Guacamole

      Guacamole

      Guacamole er en mexicansk sideret der bruges til utrolig mange retter som: Tortilla, nachos og …

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *