Fantastisk langtidsstegt and

Fantastisk langtidsstegt and

Opskrift på en fantastiske langtidsstegt and. Alle ved at en and kan blive ret tør hvis man ikke tilbereder den korrekt. Med denne opskrift kan du ikke gå galt i byen. Kødet bliver dejlig saftigt, mørt og så er det bare en fest af en måltid som alle vil nyde. Husk at læse hele opskriften igennem før du går i gang.



Fantastisk langtidsstegt and
Fantastisk langtidsstegt and
Stem: 2
Bedømmelse: 4.5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Antal personer Forberedelses tid
    6 personer 30 minutter
    Tilberedningstid
    6 timer
    Antal personer Forberedelses tid
    6 personer 30 minutter
    Tilberedningstid
    6 timer
    Fantastisk langtidsstegt and
    Fantastisk langtidsstegt and
    Stem: 2
    Bedømmelse: 4.5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Antal personer Forberedelses tid
      6 personer 30 minutter
      Tilberedningstid
      6 timer
      Antal personer Forberedelses tid
      6 personer 30 minutter
      Tilberedningstid
      6 timer
      Ingredienser
      And
      • 1 And 3 - 4kg
      • 2-3 Æbler Friske ingrid marie eller almindelig madæbler.
      • 2-3 Rødløg
      • 1 pose Svesker
      Sovs
      • 2 store Gulerødder
      • 1 Stort Løg
      • 2 Fed Hvidløg
      • 3 Stænger Blegselleri Bladselleri kan også bruges.
      • 1 tsk. Hele peberkorn
      • 5-6 Laurbærblade
      • 1-2 dl Rødvin
      • 1 liter Vand
      • Salt
      • Peber
      • Ribsgele
      • Citron
      • Olie
      Antal personer: personer
      Instruktioner
      1. Start med at rengøre anden grundigt. Den skal rengøres både indvendig og udvendig. Husk på at fjerne diverse urenheder samt blodrester der måtte være.
      2. Vask og rengør resten af ingredienserne.
      3. Gnid anden rigeligt ind med salt både udvendig og indvendig.
      4. Gør det samme med friskkværnet peber.
      5. Tænd nu ovnen og sæt den på 130 grader.
      6. Skræl løgene og skær dem i kvarte stykker.
      7. Skær også æblerne i kvarte stykker.
      8. Varm en pande godt op med smør eller olie. Hvis du har noget andefedt så brug det i stedet for smør/olie.
      9. Steg løgene et par minutter og tilsæt så æblerne samt sveskerne. Giv blandingen 5-6 minutter på panden mens du rører rundt i det. Husk at skrue ned for panden da du ikke skal brænde det af.
      10. Tag panden af varmen og lad den køle af.
      11. Fyld anden med fyldet fra panden. Husk på at panden og indholdet kan være varm, så vær forsigtig inden du stikker hånden ind i blandingen.
      12. Luk anden godt til med nogle kødnåle. Har du ikke sådan nogle, kan du bruge specielt snår der kan tåle høje temperaturer.
      13. Steg nu anden på en rist i ca. 6 timer. Husk at have en bradepande under risten.
      14. Skulle det ske er du er i tidsnød, kan du give anden 140 grader dog kun i 5 timer.
      15. Når anden er færdig, skal du give den. ca 15 min til at trække. Herefter kan du skære den ud.
      Sovsen
      1. Alle grønsagerne skal rengøres grundigt.
      2. Skær grønsagerne ud i mindre stykker.
      3. Put grønsagerne sammen med indmaden fra anden i en bradepande.
      4. Giv den en god omgang salt samt peber.
      5. Tilføj rigelig med olie samt noget rødvin.
      6. Bradepanden skal ind i ovnen sammen med anden.
      7. 2 timer ind i stegningen hælder du vandet over og lader det være.
      8. Når anden er færdig tager du den ud og dækker den til hvor den skal trække. Her tager du også bradepanden ud.
      9. Du skal bruge en si over en gryde. Alt indeholder fra bradepanden skal ned i sien. Hvis noget sider fast i bradepanden så kan du skrabe det af.
      10. Mas alt indeholdet godt igennem sien så du får mest mulig sovs ud af det.
      11. Tag gryden og kog massen ind til ønskes konsistens. Husk at skumme alt fedtet fra.
      12. Smag til med med salt og peber, her kan du naturligvis også justere sovsen til med citron samt ribsgele.
      13. En perfekt middag er nu klar til at blive serveret.
      14. Velbekomme!
      Recipe Notes




      And er ikke noget vi spiser særlig tit. Der er dog tidspunkter på året hvor mange af os kaster sig over en and som aldrig før. Her menes der selvfølgelig jul samt Mortens aften. Denne opskrift gør kødet mørt og saftigt, sovsen er rig på smag der kun forøger hele oplevelsen af retten.
      Brug denne opskrift og overrask dine venner, familie eller endda dine svigerforældre. Her kan du virkelig imponere dem.

      Hvad kan serveres til?
      I vores familie gøre vi også brug af rødkål, brune kartofler og lidt mere ribsgele. En god kombination til en hyggelig aften sammen med familien og vennerne.
      Denne ret er ret mættende og fed. Derfor er der også nogle der tage salat i brug, her kan man servere den ved siden af. Den virker som en god variation mellem det fede og det sunde og lette.

      Videoopskrift på en langtidsstegt and

      I denne video kan man se Jamie Oliver lave sin egen version af en langtidsstegt and. Opskrift han bruger er noget anderledes end den du sidder med i øjeblikket, du skal dog ikke frygte at afprøve denne, han ved nok hvad han laver.


      Video er udviklet af Jamie Oliver team og er på engelsk.

      Giv gerne anmeldelse om denne opskrift i kommentarerne.

      Del denne opskrift

      Læs også

      Lav en lækker pastaret med denne guide

      I hverdagen kan det sommetider blive lidt ensformigt, når det kommer til madlavning – man …

      Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.