Frikadeller er noget vi alle kender. Vi spiste dem som børn og vi spiser dem stadig som voksne. Der findes et utal af forskellige opskrifter på frikadeller. Her er vores version på frikadeller du kan servere som tilbehør til kartofler, ris eller noget helt tredje.
- 500 gram Hakket svinekød Du kan også bruge svine/kalvekød
- 1 Løg
- 3 spsk. Hvedemel
- Vand
- Salt og peber
- Smør margarine kan også bruges
- Riv løget.
Tip 1. Ønsker du en mere rustik tekstur i dine frikadeller, kan du skære løget i små tern.
Tip 2. Ved at svitse løget på en pande, tager du noget af den stærke smag af løget. - Kom det hakkede kød ned i en skål og tilsæt løget.
- Tilsæt nu mel, vand salt og peber.
Her er der rig mulighed for at komme forskellige kryderier i hvis dette ønskes. - Brug enten en håndmixer eller hænderne til at blande alle ingredienserne sammen. Du skal afslutte med en ensartet masse der har en klæbrig konsistens.
- Kom lidt smør på panden og lad det brune af.
- Form frikadellerne enten med hænderne eller brug en ske. Størrelsen har selvfølgelig en stor betydning for hvor lang tid frikadellerne skal have på panden.
Tip. For at mærke om en frikadelle er færdig, kan du banke på den med en ske på begge sider. Lyder det hult så er den færdig. Du kan selvfølgelig tage den af og skære den over for at se om den har fået nok.
Indhold
Som tidligere skrevet, findes der mange forskellige opskrifter på frikadeller. Nogle kommer gulerødder, peberfrugter eller noget helt tredje i. Der hvor de fleste begår fejl er at de aldrig bruger krydderier. Du har sikker som mange andre et skab eller skuffe fyldt med alverdens krydderier som de sjældent bruger. Med denne opskrift har du rig mulighed for at afprøve nogle af dine kryderier.
Tilbehør
Frikadeller er ret alsidige, da de passer til mange forskellige ting som kartofler, ris, pasta, salat eller bare en delle på et stykke rugbrød. Hvordan man spiser dem afhænger af personen selv. Vi plejer altid at servere dem med paster eller kartofler. De resterende frikadeller kommer på køl hvor de så kan spises på et stykke rugbrød dagen efter.
Spørgsmål vedrørende frikadeller
Hvor mange frikadeller til buffet?
Det kommer helt an på hvor mange mennesker du regner med at der kommer, samt hvilken størrelse af frikadeller du har tænkt dig at lave.
Hvordan laver man frikadeller?
Meget nemt. Følg opskrift og så skal du se nogle fantastiske og saftige frikadeller.