Hjemmelavet madpandekager familien vil elske. Opskriften er beregnet til 4 personer. Ønsker du at lave til 6 så kan du snildt gøre det ved at ændre på tallene i opskriften her på siden.
- 250 gram Hvedemel
- 6 dl Mælk
- 4 Æg
- 0,5 tsk. Salt
- 0,5 tsk. Peber
- 50 gram Smør
- 500 gram Hakket oksekød
- 2 fed Hvidløg
- 1 medium Løg
- 150 gram Majs kerner
- 1 dåse Hakkede tomater
- Rør mel og mælk sammen til en ens masse. Prøv at få alle klumper ud.
- Smelt de 50 gram smør ved en let varme.
- Kom æg, salt, peber og det smeltede smør ned i dejen og pisk det så ud.
- Brug medium varme og gå i gang med pandekagerne. Husk at bruge en lille klat smør til hver pandekage, ellers kan dejen sidde fast, dette kommer helt an på selve panden du bruger.
- Tænd ovnen på 170 grader varmluft mens du tilbereder fyldet.
- Hak hvidløg og løg i tern. Kom dem i en medium varm gryde og svits dem. Husk at bruge margarine eller olie ellers brænder det meget hurtigt på.
- Når løget og hvidløg begynder at få en gylden farve kommer du hakkekød op i, her blander du det godt til alt kødet er gennemstegt.
- Hæld nu majs kerner og tomaterne ned i, rør godt rundt i det til alle ingredienser er lige fordelt.
- Fordel fyldet i pandekagerne, hvor du derefter folder dem. Pandekagerne skal i et fad. Her kan du hvis du ønsker komme revet ost på.
- Pandekagerne skal ca. have 10 min. på 170 grader varmluft ovn.
- Har du ikke brugt ost. Så kan du servere pandekagerne med cremefraiche eller en af dine ynglings dressinger.
Disse hjemmelavet pandekager er kun en af slagsen. Du bestemmer selvfølgelig helt selv hvilket fyld du vil have i. Næsten alle former for kødsovs vil gå an. Den skal selvfølgelig være lidt mere fast i det, ellers risikerer du at den bare flyder ud. Går du efter lidt sundere variation, så kan friske tomater, agurker, peberfrugter gøre underværker. Der er mange forskellige kombinationer af friske råvare du kan sammensætte og få fantastisk resultat.
Se andre opskrifter på pandekager
Tilbehør
Du kan bruge mange forskellige ingredienser til madpandekager, det er kun fantasien der sætter grænser. Her nogle af vores ynglings:
• Tomater
• Agurker
• Peberfrugter
• Gulerødder i trimler
• Kål i strimler
• osv...
Anretning
Madpandekager i sig selv kan være ret så mættende. Det gør dog ikke noget hvis der bliver serveret en frist salat ved siden af. Med mindre du har brugt ost, så har du også mulighed for at servere pandekagerne med lidt cremefraiche eller en anden form for dressing du synes passer til samt noget grønt ovenpå. Her kan med god grund se på selve billedet. Personligt bruger vi ikke ost, da måltiden kan blive lidt for tung, derfor bruger vi andet til som gør retten lidt mere lækkert og appetitlig at se på.