En frisk og dejlig broccolisalat med tilhørende dressing. Fungerer fint som en forret eller tilbehør til en god bøf eller grillmad på en varm sommerdag.
Denne opskrift er en af mange der findes ude på nettet og diverse kogebøger. Den er afprøvet på mange forskellige mennesker og en ting de alle siger tilfældes er nemlig ”mums”.
- 400 gram Broccoli
- 125 gram Bacon I skiver
- 50 gram Rødløg
- 60 gram Solsikkekerner
- 125 gram Tranebær Tørrede
- 2,5 dl. Creme fraiche 9%
- 0,5 tsk. Citron Frisk presset
- 1 tsk. Balsamico Lys
- 1 tsk. Sukker
- 0,25 tsk. Salt
- Skær bacon ud i mindre stykker.
Steg den sprød på panden, hvorefter du skal lægge den i en tallerken med køkkenrulle til afkøling. - Kog noget vand i en kedel til senere brug. (Fuld kedel!)
- Hak eller del broccilien i små buketter. Du kan også skære selve stammen i tynde skiver for at give salat mere dybde og tekstur.
- Overhæld broccolistykkerne med det kogte vand fra tidligere. Lad den trække i en par minutter til den bliver mere grøn. Derefter ladder du broccolien dryppe af i en si.
- Pil og snit løget fint til senere brug.
- Bland creme fraiche sammen med citronsaften, balsamico, sukker og salt.
Smag blandingen til. - Tilsæt nu det snittede løg, bacon stykkerne, solsikkekernerne og trannebær til dressingen foroven og rør godt rundt.
- Til sidst vender du så broccolien i dressingen og din ret er klar.
Velbekomme!
En dejlig og forfriskende salat der kan varieres med mange forskellige ingredienser i forhold til hvem den skal serveres for.
Tilbehør og alsidighed
Denne salat er ret alsidig og kan tilføjes flere ingredienser eller fjerne af de i forvejen eksisterende.
Som eksempel kunne man erstatte solsikkekerner med pinjekerner og endda riste dem en smule, dette vil give mere dybde og tekstur til salaten.
En mere sund variation kunne lyde således. Ingen bacon, men istedet kunne man tilføje både tomater og agurk til.
Er tiden knap, er det også en mulighed for at erstatte dressingen med almindelig creme fraiche.
Salaten kan godt stå på køl i 1-2 dage, derefter begynder den at miste sin sprødhed og begynder at blive blød og flad. En salat serveres altid bedst frisk!
Broccolisalat til hvad?
Det er en frisk og nydelig salat. Den kan bruges til mange ting. Heriblandt kødretter, kartoffelsalat, flutes osv. Du er selv herrer over hvad du vil spise den til.
Skal broccoli koges til broccolisalat?
Nej det skal det ikke. Husk på at denne salat er frisk og sommerlig. Hvis du koger broccoli, vil den bliver vandet, kedelig og slasket. Og det er der ingen der gider i deres salat. Det du skal gøre er at hælder kogende vand fra en elkedel over broccolien. Så tager den for det første alle bakterier der måtte være, på samme tid bliver den yderste lag som er hårdest blødet op.
Hvordan laver man broccolisalat?
Følg opskriften. Nemmere kan det ikke være.
Kan broccolisalat laves dagen før?
Ja det kan den sagtens. Det du skal tænke over er at jo længere tid der går hvor salat står, selv i køleskabbet, jo mere slatten bliver den. Så en frisk salat er altid bedst, men den kan sagtens klare at blive lavet dagen før.