Agurkesalat

Agurkesalat

Agurkesalaten er noget vi alle kender til. Mange køber den færdiglavet i butikkerne da de hverken har tid og i frygt af at det er for besværgeligt. Tværtimod så tager det ingen tid og utrolig nemt at lave. Følg opskriften her og få den perfekte agurkesalat der giver dig det sure og søde på samme tid, hver eneste skive er blød men har stadig en hint af sprødhed.

Denne salat kan bruges både til kolde og varme retter og passer perfekt til hjemmelavede hotdogs. Den hjemmelavede agurkesalat kan have en holdbarhed op til 6 måneder hvis ikke mere. Læs opskriften igennem og husk også vores tips og tricks længere nede.

God appetit.




Agurkesalat
Agurkesalat
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Antal personer Forberedelses tid
    4 5 minutter
    Tilberedningstid
    15 minutter
    Antal personer Forberedelses tid
    4 5 minutter
    Tilberedningstid
    15 minutter
    Agurkesalat
    Agurkesalat
    Stem: 1
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Antal personer Forberedelses tid
      4 5 minutter
      Tilberedningstid
      15 minutter
      Antal personer Forberedelses tid
      4 5 minutter
      Tilberedningstid
      15 minutter
      Ingredienser
      • 1 Agurk
      • 2 dl. Eddike
      • 2 dl. Sukker
      • 0.5 dl. Vand
      • Groft salt
      • Peber
      Antal personer:
      Instruktioner
      1. Kom vand i en gryde over komfuret.
      2. Tilsæt sukkeret i det varme vand og rør rundt til det er opløst.
      3. Tilsæt eddike og peber.
      4. Snit agurkerne i fine skiver. Her kan du bruge et mandolinjern eller råkostjern hvis du ikke er bekvemt med at snitte med en kniv.
      5. Kom agurkerne i en skål og drys dem med lidt salt og bland dem godt. Lad dem så ligge sådan i ca. 10 til 15 min.
      6. Fjern overskynde væske fra agurkerne ved at knuge dem.
      7. Kom agurkerne i et glas med lufttæt låg og hæld eddikeblandingen i og stil glasset i køleskabet i minimum 24 timer. Så er de klar til at blive spist.
      Recipe Notes




      Agurkesalat med smag

      Opskriften her giver dig en nem og hurtig måde at lave agurkesalaten på. Der findes dog mange forskellige variationer af denne. Her har du en god mulighed for at eksperimenterer med nogle krydderier som du har i køkkenet. Der er næsten ingen begrænsninger for hvilke krydderier du kan komme i, det eneste vi vil sige at du skal holde lidt igen, lidt ligesom med alkohol lad være med at blande alt for meget, ellers kan det gå galt.

      Start med at følge denne opskrift, hvis du kan lide resultatet kan du sagtens kaste dig over andre ingredienser eller krydderier. Du kan blandt andet bruge eddikeblandingen til rødbeder eller løg som også kommer til at smage fantastisk. Den eneste forskel her er at rødbederne skal have minimum 1 uge før de kan spises da det er en hård rodfrugt.

      Spørgsmål om agurkesalat

      • Hvordan laver man agurkesalat?
        Agurkesalat er utrolig nem at lave. Hovedingrediensen er selvfølgelig agurk derudover bruger man eddike, sukker, salt og peber. Selve processen for at opnå den bløde, sure og søde konsistens sker når agurken kommer ned i eddiken. Her bliver de hårde fibre brudt ned og man for en lækker og silkeblød agurk som smager utrolig godt.
      • Kan man fryse agurkesalat?
        Den er desværre ikke fryseegnet. Strukturen i det molekyler størrelse ændrer sig alt for meget, dvs. at du ikke længere vil have den samme smag ej heller tekstur af selve retten.
      • Agurkesalat hvilken eddike?
        Der er ingen decideret retningslinjer helt præcist for hvilken eddike der skal tages i brug ved denne salat. De fleste bruger dog lagereddike, da den både giver en god smag samt er meget billig. Desuden kan man også bruge lagereddike til afkalkning af forskellige apparater så som elkedel, kaffemaskine osv.

        Nogle gør dog brug af hvidvinseddike som de påstår, giver bedre smag. Her må du prøve dig lidt frem i forhold til dine ønsker og smagsløg.

      • Hvad forstår bønder sig på agurkesalat?
        Mange mennesker støder på sætningen ovenover når de søger efter agurkesalat. Den har dog rent praktisk intet med selve retten at gøre. ”Hvad forstår bønder sig på agurkesalat?” er et udtryk skrevet af den danske forfatter J. L. Heiberg tilbage i 1826. Ønsker du mere information om dette, kan du altid læse mere på nettet.
      • Hvor længe kan hjemmelavet agurkesalat holde sig?
        En hjemmelavet agurkesalat uden konserveringsmidler kan holde sig omkring 14 dage i køleskab altså godt 2 uger. Gør man brug af diverse konserveringsmidler kan man forøge levetiden op til 6 måneder.

        Du kan dog sagtens forhøje holdbarheden ved brug af stoffet atamon, atamon er en konserveringsmiddel der kan købes i større dagligvarebutikker som Føtex, Aldi, Kvickly osv. Atamon er med til at slå bakterier ihjel og holde deres vækst nede. Med denne kan du sagtens få holdbarheden op på 6 måneder og endda lidt mere til. Dette er især godt hvis du har tænkt for at sylte løg, rødbeder, agurker og andet til vinteren.

      Videoopskrift på agurkesalat

      En god video med forklaring samt tips og tricks til hvad du skal gøre for at få en god agurkesalat.
      Her kan det blandt andet se at kokken bruger Atamon hvori det forhindrer bakterievækst.

      Videoen er produceret af Madhjaelp

      Del denne opskrift

      Læs også

      Tunsalat

      Fedtfattig tunsalat

      Tunsalat er en klassisk ret mange spiser til frokost. Enten mellem 2 stykker brød eller …

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.