Banankage med chokolade stykker

Banankage med chokoladestykker

Elsker du banen med er træt af at spise dem rå, så kan du ikke gå galt i byen med en lækker og luftig banankage der bliver komplimenteret af chokoladestykker. Denne opskrift en nem og hurtig at udfører. Fra start til slut tager det ca. 60 min og så har du en dejlig kage til familien eller gæsterne.

Her er dog også rig mulighed hvis du har lyst til at eksperimenterer lidt, gør brug af nødder, æbler eller endda en dejlig glasur.



Banankage med chokolade stykker
Banan kage med chokoladestykker
Stem: 2
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Antal personer Forberedelses tid
    4 10 min
    Tilberedningstid
    55 min
    Antal personer Forberedelses tid
    4 10 min
    Tilberedningstid
    55 min
    Banankage med chokolade stykker
    Banan kage med chokoladestykker
    Stem: 2
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Antal personer Forberedelses tid
      4 10 min
      Tilberedningstid
      55 min
      Antal personer Forberedelses tid
      4 10 min
      Tilberedningstid
      55 min
      Ingredienser
      • 125 gram Hvedemel
      • 170 gram Sukker
      • 3 Æg
      • 100 gram Chokolade
      • 2 tsk. Vaniljesukker
      • 2 tsk. Bagepulver
      • 1 moset Banan
      • 100 gram Smør Smeltet og afkølet
      Antal personer:
      Instruktioner
      1. Kom æg, sukker og veniljesukker i en skål.
      2. Pisk blandingen til en luftig æggesnaps.
      3. Kom derefter mel og bagepulver i samme skål og vend det forsigtigt mens du tilsætte smørret. Gør dette til du har en ensartet masse.
      4. Forvarm ovnen til 175 grader
      5. Tilsæt den mosede banen samt chokoladestykkerne og vend massen forsigtigt.
      6. Hæld nu dejen i en smurt bageform (Ca. 1 liter) og sæt kagen nederst i ovnen.
      7. Banankagen skal have ca. 55 min i ovnen.
      Recipe Notes





      Opskriften her er afprøvet mange gange og den virker hver gang. Den er nem, hurtig og kræver hverken for mange ingredienser eller tid at udføre. Den er også god at eksperimentere med. Ser du dig selv om en udforskende kok, har du rig mulighed for at afprøve forskellige ingredienser du kan tilføje her. Smagen kommer selvfølgelig til at variere efter hvad du komme i. Det er kun fantasien der sætter grænser.

      Tips og tricks til en anderledes banankage

      • Udskift banan med æble - Hvis du udskifter bananen med et æble vil også bemærke at kagen får en lidt mere sur/sød smag, en helt klart anderledes kage som også smager godt.
      • Chokolade på mange måder - I denne opskrift tilsætter vi chokoladestykker til selve dejen. Der er selvfølgelig også den mulighed at smelte chokoladen i stedet og overdække derefter selve kagen som glasur. Skulle det ske at du har lyst til at prøve det, så skal du smelte chokoladen med lidt fløde, ellers bliver chokoladen meget stift og har det nemt ved at falde af.
      • Nøder - Hakker du nogle nødder op og tilsætter dem dejen, vil du få en dejlig luftig og sprød kage. Nødder tilføjer ikke kun smag med også en anderledes struktur.

      De små overraskelser

      Står du også mangler chokolade eller bare ikke kan lide det, så er der selvfølgelig mulighed for at bruge forskellige bær. Her kan du sagtens erstatte chokoladen med hindbær, som vil tilføje kagen en form af syrlighed og give den en anden men også meget velsmagende nuancer af det søde og sure.

      Tilbehør
      Som tilbehør til kagen, er det altid en mulighed for at spise den med en klat creme fraiche. Dette skaber en god balance med de forskellige nuancer i kagen og på den måde kan man også nedskalerer sødmen. Synes du det lyder mærkeligt, så skal du huske på at det kun er mærkeligt fordi du ikke er vant til det. I andre lande spiser de ikke andet end creme fraiche med forskellige kager.

      Spørgsmål vedrørende banankage

      Hvor længe kan en banankage holde sig?
      En banankage kan holde sig typisk 4-5 dage. Det du skal huske på at jo længere den står i køleskabet desto mere slatten bliver den. En banankage skal jo være dejlig svampet og luftig, når den bliver sat i køleskabet vil den falde lidt sammen og den luftige del af kagen stille og rolig forsvinde.

      Kan man fryse banankage?
      Det kan man sagtens. Det skal dog helst være uden chokolade, da strukturen i chokoladen ændrer sig i kulden og derfor vil smagen også. Banankage kan holde sig ca. 3 måneder på frys.

      Hvor mange kalorier er der i banankage?
      Det afhænger helt og bestemt af hvor mange ingredienser du tilsætter, hvilke ingredienser og selve fremgangmetoden i opskriften. Det er derfor lidt svært at sige.

      Del denne opskrift

      Læs også

      pandekagekage

      Pandekagekage

      Pandekagekagen er til dig, der ikke kan få nok pandekager. Det er bløde pandekager lag …

      2 Kommentarer

      1. Du har glemt chokolade i ingrediens-listen. Men mon ikke 100 g er et meget godt bud. Det bruger jeg i hvert fald.

        • HverdagsGourmet

          Hej Jacob.

          Tak fordi du gjorde os opmærksomme på fejlen. Chokoladen er nu tilføjet

          Hav en fantastisk dag.

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.