Citronfromage er en god og klassisk dessert de fleste kender til. Passer utrolig godt om sommeren da dens kølige tekstur giver en velbehag og fantastisk smag af sol og sommer. Desserten, lavet korrekt er meget luftig, frisk og har en kontrast mellem det søde (sukker) og det syrlige (citron).
En citronfromage kan sagtens laves om formiddagen eller endda aftenen før. På den måde er der ingen stress når det andet mad skal laves når gæsterne er lige på trapperne. Dette er altså en nem og god måde at servere en dessert efter en vellykket middag. Pynt den med lidt mynte, flødeskum eller endda nogle strimler af citronskal.
- 4 Æggeblommer pasteuriseret
- 4 Æggehvider pasteuriseret
- 125 gram Sukker
- 2 Citroner
- 3,5 dl. Piskefløde
- 4 Husblas blade
- Blød de 4 husblas op i kold vand.
- Pisk æggeblommerne og sukker sammen til en hvid masse.
- Vrid citronerne for alt den saft de indeholder og kom over i et vandbad.
- Når husblas er blød, vrid for vand og læg det ned i citronsaften. Her skal husblas smeltes.
- Pisk fløden let og vend det i æggesnapsen fra tidligere.
- Pisk æggehviderne til de er stive.
- Kom citronsaften og den smeltede husblads i blandingen og vend det hele rundt.
- Tilsæt nu den stivpisket æggehvide og vend forsigtig i blandingen.
- Din citron fromage er nu færdig og er klar til pynt. Her kan du komme flødeskum på, nogle strimler af citronskal med lidt mynte.
- Stil citronfromage på køl i ca. 2-3 timer og så er der serveret.
Citronfromage kan laves på flere forskellige måder. I denne video får du en lidt anderledes opskrift hvor en af citronerne er erstattet med en lime og desuden bliver der brugt flødeost. Videoen går meget grundigt igennem alle punkterne så det nemt at følge med uden at begå fejl.
Videoen er produceret af Scoff
Der er noget galt med min citronfromage
Det kan der være flere årsager til. Den hyppigste fejl er at de forskellige ingredienser har forskellige temperatur. Her kan det begynde at skille eller klumpe. Brug ingredienser fra køleskabet hvor de er kølet ned. Hvis husblas ikke bliver ordentligt smeltet i citronsaften kan du også ricikere at der er klumper i desserten, og det er der ingen der gider. Så sørg for at alt husblas er smeltet før du tilsætter den til resten af desserten.
Ofte stillede spørgsmål om citronfromage
Hvad drikker man til citronfromage?
Desserter som indeholder citron kan nydes med disse vine: Riesling, Sauternes, Tokaji og Chenin blanc.
Hvad hedder citronfromage på fransk?
Citronfromage oversat fra dansk til fransk er ”Mousse au citron”.
Hvad passer til citronfromage?
Citronfromage er en dejlig og frisk dessert som smager af sol og sommer. Det eneste der passer til sådan en dessert er en god vin. Disse kan du se under spørgsmålet ”Hvad drikker man til citronfromage” ovenover.
Hvor længe kan citronfromage holde sig?
Den har en holdbarhed på 3-4 dage i køleskabet. De bliver dog som regel altid spist samme eller næste dag.
Hvor stammer citronfromage fra?
Mange tror fejlagtigt at citronfromage stammer fra Frankrig. Dette er desværre helt forkert, går man tilbage i historien vil man også kunne se at Italienerne udviklede ” Panna cotta al limone” altså en flødebudding med citron som de første, hvorefter Frankrig tog oskriften til sig og videreudviklede på den.