Chokoladetrøfler

Chokoladetrøfler

Disse chokoladetrøfler er utrolig nemme at lave da de kun kræver 3 ingredienser. Chokolade, kakaopulver samt piskefløde. De smager fantastisk og der er rigelig med muligheder for variation i både smag samt udseende. Før du kaster dig over denne opskrift vil jeg opfordre dig til at læse den hele igennem. Især afsnittet med de 3 tips, da disse kan komme til gavn mens du står med chokolade op til albuerne.

Overrask din familie samt venner med disse fantastiske chokoladetrøfler. Bare husk på at lave rigeligt, da de helt sikker vil spørge efter flere.
Chokoladetrøfler
Chokoladetrøfler
Stem: 5
Bedømmelse: 3.4
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
  Antal personer Forberedelses tid
  6 5 minutter
  Tilberedningstid Ventetid
  15 minutter 2 timer
  Antal personer Forberedelses tid
  6 5 minutter
  Tilberedningstid Ventetid
  15 minutter 2 timer
  Chokoladetrøfler
  Chokoladetrøfler
  Stem: 5
  Bedømmelse: 3.4
  Dig:
  Bedøm denne opskrift
  Print Opskrift
   Antal personer Forberedelses tid
   6 5 minutter
   Tilberedningstid Ventetid
   15 minutter 2 timer
   Antal personer Forberedelses tid
   6 5 minutter
   Tilberedningstid Ventetid
   15 minutter 2 timer
   Ingredienser
   • 200 gram Mørk chokolade
   • 2 dl Piskefløde
   • 2 spsk. Kakaopulver
   Antal personer:
   Instruktioner
   1. Piskefløden opvarmes i en gryde. (Pas på at den ikke kommer i kog.)
    Sluk derefter for kogepladen og smelt chokoladen i fløden ved at brække den i mindre stykker. Rør derefter rundt indtil alt chokoladen er smeltet.
   2. Stil skålen med chokoladeblandingen i køleskabet i ca. 2-3 timer så det kan nå at sætte sig.
   3. Når chokoladeblandingen har sat sig, kan du gå i gang med at forme kuglerne med enten en teske eller parisiennejern. Rul derefter kuglerne i hænderne for at gøre dem mere runde.
   4. Kom kakaopulver i en tallerken eller skål. Rul nu kuglerne i kakaopulveret til de er dækket af det.
   5. Kom de færdige chokoladetrøfler på en tallerken og ind i køleskabet indtil serveringen.
   Recipe Notes

   ChokoladetrøflerDet er altid rart at kunne overraske og glæde andre mennesker. Her har du den perfekte opskrift til en superfin overraskelse alle vil blive glade for. En nem og simpel opskrift der vil give dig chokoladetrøfler spækket med smag og kærlighed.

   Tip 1: Dine chokoladekugler kan sagtens rulles i andet end kakaopulver. Dette kunne være kokosflager, hakkede pistaciekerner eller hasselnødder eller farvet krymmel til børnene.

   Tip 2: Vil du give dine chokoladetrøfler lidt mere eksotisk smag, kan du altid tilføje en skvat citronsaft, dette vil skabe en god balance mellem det søde og det sure. Måske lidt likør som cointreau der giver chokoladetrøflerne en hel tredje smag og mere dybde til denne lille fine dessert.

   Tip 3: Det kan være lidt svært at rulle kuglerne i hænderne især hvis du står og laver disse dejlige chokoladetrøfler på en varm sommerdag. Hemmeligheden her er at du enten køler dine hænder ned under kold vand, eller stille kuglerne på køl efter du har formet dem med en ske eller parisiennejern.   Spørgsmål vedrørende chokoladetrøfler

   • Hvor lang tid kan chokoladetrøfler holde sig i køleskabet?
    Hjemmelavede chokoladetrøfler kan holde sig i ca. halvanden uge i køleskabet.
   • Hvordan laver man chokolade?
    Hvis du har tænkt dig at lave chokolade fra bunden så skal du have fingrene i kakaobønner. Vi vil ikke komme med en lang beskrivelse her, da det er en opskrift i sig selv. Men vid at opskriften på chokolade har været flere tusind års i udvikling. I dag har vi mange forskellige typer af chokolade som mange elsker.
   • Hvordan smelter man chokolade?
    Fat en gryde og fyld halvdelen op med vand. Sæt gryden over varmen. Temperaturen skal være under kogepunktet. Find en skål der kan tåle de høje temperaturer, kom chokoladen i skålen og skålen ned i gryden med det varme vand. Skålen med chokoladen må ikke røre bunden af gryden. Du vil nu se chokoladen smelte stille og rolig.
   • Chokoladetrøfler Jamie Oliver?
    Vi har fundet en videoopskrift på en af hans ynglings kokke som du kan se længere nede i afsnittet ” Videoopskrift på chokoladetrøfler”.
   • Er der gluten i chokolade?
    Ja det er der. Hvis du ønsker glutenfri chokolade kan du sagtens finde det. Køb en god kvalitets chokolade da det for det meste de billigste der indeholder større mænger af glutten.

   Videoopskrift på chokoladetrøfler

   Jamie Oliver har en youtube kanal som hedder FoodTube, her inviterer han dygtige kokke verden over for at vise hvad de kan. I dag vil du se den populære kok Gennaro Contaldo som viser dig hvordan du kan lave dine helt egne chokoladetrøfler.


   Videoen er udviklet af Jamie Oliver team

   Del denne opskrift

   Læs også

   Chokolade småkager

   Chokolade småkager

   Sprøde og dejlige chokolade småkager er noget du kan forvente med denne opskrift. Det fantastiske …

   Skriv et svar

   Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *