Forside » Opskrift » Hjemmelavet is
Hjemmelavet is

Hjemmelavet is

Hjemmelavet is er noget alle kan lave. Det er hverken svært eller dyrt. Og på samme tid er der hav af muligheder for at tilpasse og variere både tekstur og smag alt efter ens behov.

Herhjemme er vi vilde med is, børnene elsker min hjemmelavet chokoladeis mens min hustru fortrækker en mere mild vaniljeis. Da jeg efterhånden kan lave is i søvne, har jeg fået anskaffet mig en ismaskine der gøre hele arbejdet en del lettere. Med denne opskrift viser jeg dig dog at man sagtens kan lave en dejlig og velsmagende is uden brug af for mange remedier og uden den helt store erfaring i køkkenet.




Hjemmelavet is
Hjemmelavet is
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Antal personer Forberedelses tid
    4 5 minutter
    Tilberedningstid Ventetid
    10 minutter 3-4 timer
    Antal personer Forberedelses tid
    4 5 minutter
    Tilberedningstid Ventetid
    10 minutter 3-4 timer
    Hjemmelavet is
    Hjemmelavet is
    Stem: 1
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Antal personer Forberedelses tid
      4 5 minutter
      Tilberedningstid Ventetid
      10 minutter 3-4 timer
      Antal personer Forberedelses tid
      4 5 minutter
      Tilberedningstid Ventetid
      10 minutter 3-4 timer
      Ingredienser
      • 6 Æggeblommer pasteuriseret
      • 6 Æggehvider pasteuriseret
      • 2 dl. Piskefløde
      • 150 gram Flormelis
      • 50 gram Mørk chokolade 44%
      Antal personer:
      Instruktioner
      1. Du skal bruge 2-3 skåle, et skærebræt, et piskeris eller elpisker, en kniv og 4 portionsglas.
      2. Hak chokoladen fint.
      3. Kom æggeblommerne og flormelis i en skål og pisk det til en tyk og luftig masse.
      4. Pisk æggehviderne helt stive i en skål og kom det derefter ned til æggeblomme massen.
      5. Nu pisker du fløden helt stiv og kommer du det i den første skål med æggeblomme og hvide massen.
      6. Held det hakkede chokolade i og bland det hele forsigtigt rundt til du har en ensformig masse.
      7. Fordel isen i 4 portionsglas og stil dem på frost i ca. 3-4 timer.
      Recipe Notes

      Hjemmelavet is

      Vi er godt klar over at is ikke er det sundeste i denne verden, men hold da op hvor smager det godt. Det fantastiske ved det hele er at du kan tilpasse din is som du selv ønsker. Denne opskrift giver dig muligheder for at afprøve andre ingredienser og tilpasse den til dine smagsløg. Prøv med lidt Bailey, jordbær, hindbær eller noget helt fjerde. Is er noget alle kan lide og det passer til alle årstider på året. Hvis du kigger til højre vil du kunne se billedet af en issandwish man kan lave hvis man har nogle småkager liggende hjemme.

      Herhjemme plejer vi at spise is med pandekager da mine børn forguder denne kombination. Især hvis pandekagerne kommer direkte fra panden, for så vil kombinationen at det kold og varme skabe en hel ny oplevelse end bare de 2 ting hver for sig.



      Spørgsmål vedrørende hjemmelavet is

      • Hvordan laver man hjemmelavet is?
        Her taler vi ikke om sodavandsis men rigtig fløde is der er baseret på gode råvare. En hjemmelavet is skal være cremet, fuld af smag og silkeblød. Is er faktisk ikke så svært at lave igen. I bund og grund skal du piske ingredienserne sammen og så ind i fryseren. Denne opskrift giver dig en dejlig is med chokoladestykker du vil elske.
      • Hvor længe kan hjemmelavet is holde sig i fryseren?
        Hjemmelavet is smager altid bedst frisklavet. Men hvis du skal fryse den ned så er holdbarheden omkring 2-3 måneder. Det du skal vide er at isen bliver forringet hver gang den bliver tøet op. Der danner sig nemlig iskrystaller som går ud over teksturen, smagen og den cremede silkebløde følelse. Derfor er det vigtigt at du fryser isen ned i portion så du altid kan tage den mængde op du skal bruge.
      • Hvor længe skal hjemmelavet is fryses?
        Det korrekte svar er til det har fået nok. Ud over dette er det lidt svært at sige. Det hele afhænger af størrelse af portionerne, ingredienserne, fryseren og temperaturen af isen før den komme i samt temperaturen af din fryser. Her kommer det helt an på erfaring og øvelse. Prøv dig frem og, du vil med tiden finde den korrekte tidsperiode der virker for dig.
      • Hvad serveres til hjemmelavet is?
        Først og fremmest kan is pyntes med hav af frugter og bær ikke kun for smagens skyld med også udseendet. Chokolade, pistage nødder, urter som mynte og meget mere, her er det fantasien der sætter grænser. Derudover kan du tilføje pandekager, vafler eller marengs til. Er du eventyrlysten og gerne vil prøve noget andet, så kan du altid prøve at lave en is sandwich med 2 chokoladesmåkager og is imellem.
      • Hvordan undgår man iskrystaller i hjemmelavet is?
        Iskrystaller er isens værste fjende. Isen bliver utrolig hård, kan blive grynet og lidt vandig. Der er flere metoder at komme dette til livs på. Først og fremmest kan du tilsætte lidt alkohol til. Dette gør at isen ikke kan fryse helt til da alkohol har en lavere frysepunkt end vand og mange andre ingredienser. En anden metode går ud på at når din is er frosset til at du giver den en tur i din foodprocessor hvor alle iskrystallerne bliver knust. Den sidste metode og nok den bedste er at du erhverver dig en god ismaskine der klare arbejdet for dig. Du kommer ingredienserne i, og den klare resten og så er den ged barberet.
      • Hvorfor bliver hjemmelavet is hård?
        Grunden til din is du har stået og arbejdet med derhjemme bliver hård er på baggrund af krystallisering. En is skal helst være cremet og blød. Desværre er der tendens til at isen bliver krystalliseret og bliver alt for hånd. Læs spørgsmålet ”Hvordan undgår man iskrystaller i hjemmelavet is?” og få svaret til hvad du skal gøre for at undgå at din is bliver hård.
      • Videoopskrift på hjemmelavet is

        Her kan du se den karismatiske Jamie Oliver stå og lave det han er bedst til, nemlig at stå og trylle i køkkenet. Her får du en nem og hurtig opskrift på en fantastisk hjemmelavet is du vil vende tilbage til gang på gang.

        Videoen er udviklet af Jamie Oliver og team

      Del denne opskrift

      Læs også

      Cupcakes

      Cupcakes med chokolade og kokos

      Hvor tit har du været inde på en cafe eller restaurant hvor du kunne se …

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *