Laks i ovn er en nem og alternativt måde at tilberede fisken på i stedet for at stege den. I denne opskrift guides du igennem hele processen for at skabe den perfekte slutresultat med flere forskellige variationer. Vi anbefaler derfor at du læser hele opskriften igennem før du kaster dig ud i den. Der er nemlig nogle tips og tricks du kan bruge undervejs som vil hjælpe på slutresultat.
Hvis du har tid og lyst er du mere end velkommen til at fortælle os hvordan det gik dig nede i kommentarfeltet.
Velbekomme.
- 800 gram Laksefilet
- 3 Beberfrugter i hver sin farve
- 2 spsk. Olivenolie
- 2 fed Hvidløg
- 1 bdt. Persille frisk
- 1 Citron
- Salt
- Peber
- Basilikum frisk
- Husk at skylle alle grønsagerne før du begynder på selve maden.
- Finhak persillen, press hvidløg, riv citronskal og kom det ned i en skål.
Tilføj olie og rør godt rundt. Lad blandingen sætte sig mens du hopper videre til næste punkt. - Smør ildfast fad i olie.
- Snit fine skiver ud af hver peberfrugt og blacer dem på bunden af faddet. Derefter kommer du persilleblandingen ovenpå hvor du prøver at fordelle den bedst muligt.
- Kom derefter laksefileterne oven på og afslut med skiver af citron oven på dem.
- Laksen skal ca. have 20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.
- Ved anretning, kan du bruge billedet som ispiration. Husk lige at placere nogle få basilikumblade oven på hver laksefilet for at skabe kontrast med fisken samt tilføje prikken over iet.
Velbekomme.
En sund, velsmagende og flot ret. Denne kan du bruge til at imponere både din familie, venner og endda din bedre halvdel. Hvis du virkelig skal overgå dig selv, så tag skindet af inden du kommer laksen i ovenen og steg den på en pande for sig til den bliver gyldenbrun og sprød. Herefter kan du placere den sprøde skind sådan at den hviler stående på selve laksefileten. Tilføj derefter nogle basilikumblade ovenpå og så er du kørende. Det er en rigtig fin ret der virkelig viser andre hvad du kan i køkkenet. Men den viser du ikke kun at du behersker de mere basale tekniker men flere af dem på samme tid.
I dag spiser vi ikke kun for at spise eller overleve men for selve oplevelsens skyld. Derfor er en god ide at gøre noget ekstra ud af de retter du står og laver hjemme i dit eget køkken. Mange er bange for at eksperimentere for at fejle. Det er der ingen grund til, du behøver ikke at gøre så meget for at få en stor effekt. Ønsker du at tilføje mere og skarpere farver til selve retten, så er små tomater lige sagen. De skaber både farve og tilføje en ekstra smagsnuance.
Vil du gå hele vejen ud så gør følgende: Få fat i noget frisk dild, snit det meget fint (rigtig rigtig fint), kommer det op i en skål med lidt olie, blande det sammen. Tag fat i en the ske og tage lidt af olien op hvor du så drypper den forsigtigt i en ring (lidt forskudt så du ikke lavet en hel cirkel) rundt om fisken. Dette vil skabe en fed dynamik, æstetik og give dig en ekstra stor anerkendelse af dine gæster.
Spørgsmål vedrørende laks i ovn
- Hvordan laver man laks i ovn?
Den kan laves på flere forskellige metoder. I denne opskrift bruger vi laksefilet uden skind, man kan også bruge en hel laks, så er der selve marinaden eller krydderier du kan kaste dig over. Derudover så kan laksen pakkes ind så den bliver også dampet på samme tid i stedet for at kun bagt. Hvis du kigger scroller ned vil du se en video vi har tilføjet hvor Gordon Ramsey laver en hel lask i ovn. - Laks i ovn hvor lang tid?
Vores laksefilet skal have små 20 min i en almindelig ovn ved 200 grader C. Det afhænger dog af størrelsen af stykkerne, hvilken slags ovn du bruger samt varmen i selve ovnen. Følg opskriften, så kan det ikke gå galt. - Hvordan tilbereder man laks i ovn?
Som tidligere nævn kan laks tilberedes på forskellige måder i en ovn. Først og fremmest kommer det helt an på om du har en hel fisk eller du bruger en filet, ingredienser som krydderier eller marinade kan gøre en ret stor forskel på både aroma og smag. Derudover er det selve håndtering af laksen i ovnen, skal den pakkes ind eller ej, hvor i ovnen den skal stå og hvilket program du bruger. - Med eller uden skind?
Vi råder til at man tager skindet af hvis man bruger laksefilet, du risikerer bare at den bliver blød og ikke særlig velsmagende. Men igen kommer det helt an på smag og behag. Tager du skindet af kan du også riste eller stege den for sig selv, derved kan du servere laksefilet med en skind som stadig er sprødt og velsmagende.
Videoopskrift på laks i ovn
Som med alt andet findes der utal af forskellige opskrifter til samme retter. Her får du Gordon Ramsay version af opskrift på laks i ovn. Han gør brug af en hel laks og pakker den ind i sølvpapir hvor den så kan hygge sig i ovnen. Det er en god opskrift og den smager fantastisk.
Videoen er uploadet til youtube af none none