Der er få tidspunkter, hvor man er så lykkelig, som lige i dét øjeblik, man bider ned i et stykke varmt bananbrød med tandsmør på. Det smager af vinter, gode venner og hyggelige stunder – og det er så nemt at lave, så det næsten er pinligt. Vi taler vitterlig bare om at smide nogle ting i en food processor, blende og hælde i en brødform, så hvis svigermor ringer og melder sin ankomst i lidt for dårlig tid, så det kunne det her meget nemt være kagen, der redder dig.
Det smarte ved bananbrød er, at det er en perfekt blanding mellem en kage og et brød, og derfor helt legitimt at spise med smør på. Og altså, jeg ved ikke med jer, men hvis man kan få lov til at spise kage med smør på, så skal man gøre det, er det ikke rigtigt?
Og hvis jeg så fortæller, at det også er vegansk og en del sundere end almindeligt bananbrød, uden at det kan smages, hvad siger du så?
- 3 Modne bananer
- 1 spsk. Kokosolie
- 3,5 dl. Hvedemel
- 1 dl. Brun farin
- 1 dl. Plantemælk
- 2 tsk. Bagepulver
- 1 tsk. Kanel
- 1 tsk. Vaniljesukker
- Salt
- Banan til pynt
- Forvarm ovnen til 175 grader.
- Kom alle ingredienserne i en food processor og blend, indtil bananerne er gennemblendede.
- Kom i en brødform, enten smurt eller beklædt med bagepapir.
- Bag ved 175 grader i ca. 50 minutter, indtil der ikke er noget dej, der hænger ved, når du prikker i den. Brødet vil være en del mere bastant, end du sikkert er vant til med almindelige kager - men den karakteristiske smag af banankage er ikke til at tage fejl af.
- Lad køle let af, skær i skiver og spis gerne med smør på, mens det er lunt.