Tunsalat

Fedtfattig tunsalat

Tunsalat er en klassisk ret mange spiser til frokost. Enten mellem 2 stykker brød eller som en lille sideret. Denne opskrift byder på en fedtfattig tunsalat som er simpel, lækker og er utrolig nem at lave. Består af 4 ingredienser og tager maksimum 15 minutter at lave. Den indeholder stort set kun protein uden for meget fedt og et lavt indhold af kulhydrater, desuden giver den et ekstra boost til din metabolisme. Den perfekte opskrift hvis man er på den stramme linje og gerne vil smide et par kilo.




Tunsalat
Fedtfattig tunsalat
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Antal personer Forberedelses tid
    4 5 Minutter
    Tilberedningstid
    10 Minutter
    Antal personer Forberedelses tid
    4 5 Minutter
    Tilberedningstid
    10 Minutter
    Tunsalat
    Fedtfattig tunsalat
    Stem: 1
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Antal personer Forberedelses tid
      4 5 Minutter
      Tilberedningstid
      10 Minutter
      Antal personer Forberedelses tid
      4 5 Minutter
      Tilberedningstid
      10 Minutter
      Ingredienser
      • 2 ds. Tun i vand
      • 4 dl. Græsk yoghurt 10%
      • 200 gram Løg
      • 1 Citron saften heraf
      • Salt og peber
      Antal personer:
      Instruktioner
      1. Dræn tunen for vand gennem en si, lad den stå og dryppe af mens du hopper videre til næste punkt.
      2. Hak eller snit løget så fint eller groft du ønsker det.
      3. Kom græsk yoghurt og det snittet løg i en skål og bland det godt.
      4. Når tunen har dryppet af kommer du det ned i skålen og vender det et par gange til tunen er jævnt fordelt.
      5. Smag til med salt, peber samt citronsaft.
      Recipe Notes

      TunsalatEn tunsalat kan laves på mange forskellige metoder. Her har vi en version som ikke indeholder alt for mange ingredienser og holder sig til den mere sunde linje. Der findes selvfølgelig mange andre som nogle også kalder for luksusversion af tunsalater. Disse indeholder en del flere ingredienser og lidt federe bindingsmidler. Så i stedet for græsk yoghurt gør man brug af creme fraiche eller endda mayonnaise.

      Vi vil senere hen også tilføje flere opskrift af de såkaldte luksusudgaver af en tunsalat. Men indtil da må du selv eksperimenterer lidt i køkkenet.

      Her er nogle af de ingredienser du kan lege med:

      • Forskellige urter
      • Peberfrugt
      • Majs
      • Ærter
      • Kapers
      • Osv.




      Hjemmelavet vs. Købt
      Du har sikkert set og smagt tunsalater som man kan købe i de forskellige dagligvare butikker. Da vi elsker mad og fortrækker kvalitet frem for kvantitet så anbefaler vi ikke de færdiglavet salater du kan købe. Og her er 3 gode grunde til hvorfor:

      1. Kig på indholdsfortegnelsen og se hvor mange forskellige E og R numre du får med oveni. Hvor meget tun tror du der er i og kvaliteten af den? Det er jo rester af rester som de ikke kan bruge til andet. Vi indrømmer gerne at smagen ikke fejler noget med det er ikke ligefrem den sunde variation du vælger der.

      2. Laver du den selv fra bunden vil du også kunne se en stor forskel på ikke kun kvalitet men også kvantitet, du får meget mere for pengene når du selv laver den. Ja den købte er smart pakket ind med et lækkert design men mere end det er det altså ikke.

      3. Som tidligere skrevet smager den købte tunsalat udmærket, men du kan altså lave den bedre selv. For det du har er at du selv kan tilpasse den til dine smagsløg som ingen andre butikker kan. Hvis du virkelig elsker købe salaten, så kig på indholdsfortegnelsen og kom samme ingredienser i uden alle konserveringsmidlerne.

      Er tunfisk ikke truet?
      Der findes flere forskellige arter af tun. Og jo nogle af dem er truet især den blåfinnede tunfisk. Det er simpelthen ulovligt at fange den. Desværre er det ikke alle lande der er med i den ordning og de fisker på livet løs. Vi vil dog klargøre at tun på dåse ikke indeholde nogle af de truede arter og du derfor sagtens kan spise dem.

      Spørgsmål vedrørende tunsalat

      • Hvordan laver man tunsalat?
        Som mange nok ved er hovedingrediensen i tunsalat tun. Der findes flere forskellige opskrifter på denne ret. Du kan bland andet lave den med mayonnaise, er du til den sunde linje så kan græsk yoghurt også bruges. Desuden kan man tilføje både majs, ærter, hvidløg, peberfrugter osv. Her kommer det an på smag og behag. Her finde du en simpel og fedtfattig tunsalat du hurtig kan bikse sammen i køkkenet af meget få ingredienser.
      • Hvad er tunsalat?
        Tun salat er en salat baseret på fisken tun. Som tidligere skrevet kan denne laves på mange forskellige måder. Der er Delux versionen som indeholder mange forskellige ting og så er der de mere simple mange faktisk foretrækker. Når vi siger salat så er det altså ikke en sommer salat, det er en salat der kan smøres på brød.
      • Hvor længe kan tunsalat holde sig?
        Denne tunsalat klan holde sig ca. 2-3 dage derefter begynder den at blive flad og vandig. Den bliver dog som regel altid spist inden.
      • Kan man fryse tunsalat?
        Det kan sagtens lade sig gøre ja, men vi anbefaler det ikke. Tunsalat der er lavet på mayonnaise, yoghurt eller cremefraiche vil blive krystalliseret, desuden vil den blive smattet og vandet når den bliver tøet op.
      • Må gravide spise tunsalat?
        Spørgsmålet her bliver nok stillet i forhold til alt det snak om kviksølv og andre tungmetaller fisk indeholder. Du skal dog ikke være bange for at kaste dig over tunsalat eller tun på dåse. Disse bliver lavet på små tun som ikke indeholder de farlige tungmetaller. Det er de helt store fisk der er en del ældre som desuden også kun bliver brugt til tunbøffer. Så du kan rolig spise dem uden at være nervøs. Du kan læse meget mere om det her: Gravid og tungmetaller.

      Videoopskrift på Tunsalat sandwich

      Kokken Laura viser dig hvordan du laver en lækker tunsalat sandwich der får din mund til at løbe i vand. Der findes mange opskrifter derude på sådan en sandwich det er dog denne vi hælder til. Der vil også følge nogle gode tips og tricks til hvad du kan gøre for at få en tunsalat der smager endnu bedre eller passer bedre til dine ønsker.


      Videoen er produceret af Laura in the Kitchen

      Del denne opskrift

      Læs også

      Pastasalat

      Pastasalat med bacon

      Pastasalat er en meget alsidig ret da den kan sammensættes og varieres på mange forskellige …

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.