Æbletærte

Æbletærte

En god og frisk æbletærte der kan nydes året rundt. Denne opskrift er fra den klassiske oprindelse af æbletærter som vi kender dem i Danmark. En æbletærte behøver ikke at være tør og kedelig, du kan sagtens få den blød og endda cremet indeni mens ydersiden er sprød og lækker. Server denne æbletærte for dine venner eller familie og så kan du enda gøre den klar på under 1 time. Bedre kan det ikke blive.




Æbletærte
Æbletærte
Stem: 5
Bedømmelse: 4.6
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Antal personer
    8 personer
    Tilberedningstid Ventetid
    15 min 30 min
    Antal personer
    8 personer
    Tilberedningstid Ventetid
    15 min 30 min
    Æbletærte
    Æbletærte
    Stem: 5
    Bedømmelse: 4.6
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Antal personer
      8 personer
      Tilberedningstid Ventetid
      15 min 30 min
      Antal personer
      8 personer
      Tilberedningstid Ventetid
      15 min 30 min
      Ingredienser
      • 120 gram Hvedemel
      • 100 gram Smør
      • 180 gram Sukker
      • 2 Æg
      • 3 Æbler
      • 1-2 spsk. Sukker
      Antal personer: personer
      Instruktioner
      1. Gør en tærteform klar (Ca. 26 cm) ved at pensle den med lidt olie.
      2. Smelt de 100 gram i en gryde over svag varme.

        Mens smørret er ved at smelte går du videre til næste punkt.
      3. Pisk æg og sukker sammen til du har en luftig og klar masse.
      4. Forvarm ovnen til 200 grader.
      5. Tilsæt nu det smeltet smør og mel til og rør det godt sammen.
      6. Fordel dejen i tærteformen.
      7. Skræl æblerne.

        Skær dem i både og placer dem tæt sammen i dejen.
      8. Her har du mulighed for at bruge tilbehør som mandler, kanel eller lignende.

        Drys til med sukker.
      9. Tærten skal have 30 minutter ved 200 grader i almindelig ovn i den nederste rille.
      Recipe Notes




      Eksperimenter med din æbletærte

      Som med alle andre opskrifter findes der mange forskellige æbletærter, nogle mere svampet og bløde mens andre er sprøde og tørre. Opskriften her er på den klassiske tærte de fleste kender. Der er god grund til at prøve sig frem med andre ingredienser som giver det et ekstra pift.

      • Nøder
      • Kanel
      • Flormelis
      • Venilje
      • Bær
      • Citron

      Nogle vil måske undre sig over citron delen, men her er forklaringen. En æbletærte er sød, især når man bruger sukker eller lignende samt søde æbler. Citron vil give tærten en hint af syrlighed som komplimenterer den søde del der skaber nogle helt nye nuancer og oplevelser når det kommer til smag.

      Vi vil senere tilføje en italiensk inspireret æbletærte der smager som himlen.

      Jamie Oliver er berømt for at skabe fantastiske retter. Han har selvfølgelig også skabt sin helt egen æblekage/ -tærte der vil slå benene væk under dig. Noget anderledes æbletærte end vi kender den i Danmark, men smager fantastisk.

      Videoen er produceret af Jamie Oliver

      Ofte stillede spørgsmål om æbletærte

      Hvilke æbler til æbletærte? - Der findes mange forskellige sorter af æbler, nogle mere søde end andre. Da vi allerede tilsætter sukker til selve tærten anbefaler vi også at gør brug af almindelig madæbler. Det afhænger dog af opskriften.

      Hvilken tid på året? - En æbletærte kan nydes året og døgnet rundt. Det er ingen specifikke eller bedre øjeblikket at nyde en æbletærte på. Jeg kender endda nogle der nyder en stykke æbletærte når de går i bad. (Det passer)

      Kold eller varm? - En god æbletærte kan nydes både som varm og kold, det afhænger dog af smag og behag. Især med en klat creme fraiche til.

      Del denne opskrift

      Læs også

      pandekagekage

      Pandekagekage

      Pandekagekagen er til dig, der ikke kan få nok pandekager. Det er bløde pandekager lag …

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.