En dejlig og frisk dessert der vil få mundvandet til at løbe. Det er vigtig at gøre brug af syrlige æbler som sorten Gloster eller almindelige madæbler fra haven. Disse syrlige æbler vil skabe en god nuance mellem det sure og det søde. En æblekage skal helst spises varm men kan også gemmes i køleskabet og spises dagen efter.
- 150 gram Hvedemel
- 4 Æbler Gloster eller madæbler
- 2 Æg
- 150 gram Sukker
- 50 gram Smør Smeltet
- 0,75 dl. Mælk
- 1 tsk. Bagepulver
- 1,5 tsk. Kanel Stødt
- Husk at vaske hænderne og skyl æblerne.
- Skræl æblerne og fjern kernehuset.
- Skær æblerne i både.
(Tykkelsen af bådene afhænger hvor meget bid du ønsker i kagen.) Læg dem derefter i kold vand. - Æg og sukker piskes til en luftig masse.
- Bland det smeltede smør og mælk sammen og pisk blanding i den luftige ensartet masse.
- Bland mel og bagepulver sammen.
- Tænd for ovnen og forvarm den til 200 grader C.
- Mel blandingen skal nu vendes i æggeblandingen.
Rør det godt rundt til du har en ens massefylde (dej). - Smør en bradebande eller form med lidt olie eller smør.
- Hæld dejen i bradepanden eller formen og drys lidt kanel ovenpå.
- Held vandet fra æblerne og læg dem i det mønster som ønsket. Se billedet for inspiration.
- Drys nu kanel over æblerne og sæt kagen midt i ovnen.
- Æblekagen skal have ca. 30 min på 200 grader C
En æblekage skal være blød og saftig mens bunden skal have en vis skorpe.
Mange gøre brug af nødder i deres æblekager.
Her kan du sagtens tage forskellige sorter af nøder, hakkede dem og drysse dem over æblerne og så komme kanel ovenpå. Dette vil give kagen en ekstra dybde, mere tekstur og selvfølgelig smag.
Tilbehør
Æblekagen spises varmt, hertil kan man gøre brug af creme fraiche for at skabe en god balance mellem det varme og kolde, søde og sure.
Server æblekagen efter hovedretten med en kop the eller kaffe og nyd den sammen med venner eller familie.
Spørgsmål vedrørende æblekage
Hvilke æbler til æblekage?
I denne opskrift bruger vi Gloster eller madæbler. Man kan dog sagtens bruge andre, husk dog på at smagen også vil ændre sig derefter.
Hvilken rasp til æblekage?
Denne opskrift bruger ikke rasp. Men har du fundet en med rasp, så kan du sagtens bruge almindelig brødrasp, for at gøre det lidt mere lækker så kan du riste raspen let. Pas på den ikke brænder på.