Forside » Opskrift » God æblekage
Æblekage

God æblekage

En dejlig og frisk dessert der vil få mundvandet til at løbe. Det er vigtig at gøre brug af syrlige æbler så som sorten Gloster eller almindelige madæbler fra haven. Disse syrlige æbler vil skabe en god nuance mellem det sure og det søde. En æblekage skal helst spises varm men kan også gemmes i køleskabet og spises dagen efter.



Æblekage
Æblekage
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
Personer Forberedelse
10 Personer 15 min
Tilberedning
30 min
Personer Forberedelse
10 Personer 15 min
Tilberedning
30 min
Æblekage
Æblekage
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
Personer Forberedelse
10 Personer 15 min
Tilberedning
30 min
Personer Forberedelse
10 Personer 15 min
Tilberedning
30 min
Ingredienser
  • 150 gram Hvedemel
  • 4 Æbler Gloster eller madæbler
  • 2 Æg
  • 150 gram Sukker
  • 50 gram Smør Smeltet
  • 0,75 dl. Mælk
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1,5 tsk. Kanel Stødt
Personer: Personer
Instruktioner
  1. Husk at vaske hænderne og skyl æblerne.
  2. Skræl æblerne og fjern kernehuset.
  3. Skær æblerne i både.
    (Tykkelsen af bådene afhænger hvor meget bid du ønsker i kagen.) Læg dem derefter i kold vand.
  4. Æg og sukker piskes til en luftig masse.
  5. Bland det smletede smør og mælk sammen og pisk blanding i den luftige æggemasse.
  6. Bland mel og bagepulver sammen.
  7. Tænd for ovnen og forvarm den til 200 grader C.
  8. Mel blandingen skal nu vendes i æggeblandingen.
    Rør det godt rundt til du har en ens massefylde (dej).
  9. Smør en bradebande eller form med lidt olie eller smør.
  10. Hæld dejen i bradepanden eller formen og drys lidt kanel ovenpå.
  11. Held vandet fra æblerne og læg dem i det mønster som ønsket. Se billedet for inspiration.
  12. Drys nu kanel over æblerne og sæt kagen midt i ovnen.
  13. Æblekagen skal have ca. 30 min på 200 grader C
Information




En æblekage skal være blød og saftig mens bunden skal have en vis skorpe.
Mange gøre brug af nødder. I deres æblekager.
Her kan du sagtens tage forskellige sorter af nøder, hakkede dem og drysse dem over æblerne og så komme kanel ovenpå. Dette vil give kagen en ekstra dybde, mere tekstur og selvfølgelig smag.

Tilbehør
Æblekagen spises varmt, hertil kan man gøre brug af creme fraiche. Så skaber man en god balance mellem det varme kolde, søde og sure.

Server æblekagen efter hovedretten med en kop the eller kaffe og nyd den sammen med venner eller familie.

Mest stillede spørgsmål

Hvilke æbler til æblekage?
I denne opskrift bruger vi Gloster eller madæbler. Man kan dog sagtens bruge andre, husk dog på at smagen også vil ændre sig derefter.

Hvilken rasp til æblekage?
Denne opskrift bruger ikke rasp. Men har du fundet en med rasp, så kan du sagtens bruge almindelig brødrasp, for at gøre det lidt mere lækker så kan du riste raspen let. Pas på den ikke brænder på. Eller noget helt andet det er at karamellisere raspen.

Del denne opskrift

Læs også

Vafler

Vafler – Dejlig sprøde og lækre

Belgiske vafler er sprøde, velsmagende og lækre. De kan spises med bær, is, marmelade og …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *