Humus er en dejlig ret der stammer fra Mellemøsten og betyder ”kikært”. Bruges ofte som dip til rå grønsagsstave samt madbrød som fladbrød eller naanbrød. Nogle bruger det også som pålæg og det fungerer også fint. Humus kan laves på 2 forskellige måder, den på tørrede kikærter og dem på dåse. Denne opskrift lærer dig hvordan du laver din helt …
Læs mere...Blog Archives
Kartoffelmos
Hjemmelavet kartoffelmos smager godt og er nemt at lave. Den består hovedsagelig af 3 ingredienser hvor man til sidst smager til med salt og peber. Kartoffelmos er en alsidig ret da den går til utrolig mange andre ting. Du kan serverer den med frikadeller, rodfrugter, brug den som gratin dagen efter eller en dejlig brændende kærlighed. Mange vælger den nemme …
Læs mere...Panna cotta med hindbær
Panna cotta er en lækker Italiensk dessert mange forelsker sig i ved første blik. En superb balance mellem det søde og det sure, den silkebløde cremet flødeblanding giver perfekt modspil til hindbærtoppe. Panna cotta er en utrolig nem dessert at lave især fordi man kan tilberede den dagen før. Når gæsterne står på trapperne så er den allerede klar og …
Læs mere...Hjemmelavet rødkål
Rødkål er et must til Mortens Aften og julemiddagen. Det er nemlig rødkålen der binder alle de andre retter sammen og uden den ville det slet være det samme. En god rødkål har den perfekte balance mellem det søde og det sure, den behøver ikke at være som grød men gerne med lidt bid i. Der er mange forskellige måder …
Læs mere...Spaghetti carbonara
Pasta Carbonara er nok en af de mere simple retter i min arsenal af opskrifter jeg hurtigt kan bikse sammen uden for meget postyr. Denne ret er god at have i baghånden hvis tiden er knap eller når man er løbet tør for ideer. Den er i sin enkelthed fantastisk nem at lave, kræver ikke for mange ingredienser og smager …
Læs mere...Jordskokkesuppe
I 1600-tallet blev jordskokken hentet fra Nordamerika til Europa af franskmændene. Denne skønne rodfrugt egner sig til mange forskellige retter blandt andet jordskokkesuppe som vi hoppe ud i lige om lidt. Mange mennesker bliver overrasket over hvor fantastisk mild, cremet og lækker den er. En jordskokkesuppe kan anrettes og tilpasses på mange forskellige måder afhængig af ingredienserne. Under ”Spørgsmål, tips …
Læs mere...Bananmuffins med chokolade
Bananmuffins er utrolig nemme at lave. Ingredienserne skal sådan set bare blandes sammen til en ensformig masse. Dejen kommes i muffins form og så er det ellers ind i ovnen. Hvad du kommer i dine muffins er helt op til dig og her kommer fantasien ind. Denne opskrift byder på de smukke og velsmagende bananmuffins som alle elsker. Fra start …
Læs mere...Hjemmelavet Pizza
Sprød bund eller deep pan? Skinke eller ananas? Valgmuligheder er der nok af når det kommer til valg af pizza. Hjemme hos os elsker vi pizza. Men i stedet for at bestille fra et pizzeria laver vi dem fra bunden. Og her er flere forskellige grunde til hvorfor du også burde gøre det samme. Først og fremmest bestemmer du helt …
Læs mere...Jordbær smoothie
Smoothie er en dejlig, kold og cremet drink. Den består som regel af blendet frugt, yoghurt og knuste isterninger. Oprindelsen af smoothien stammer fra USA i de senere 1960. Det er dog først i 90’erne populariteten er taget til. I dag kan man også købe dem supermarkeder og de fleste caféer. Opskriften på en smoothie varierer meget, da den kan …
Læs mere...Risotto med svampe
Risotto er en traditionel ret der stammer fra det nordlige Italien hvor risen simrer længe nok til det får en rig, lækker og cremet konsistens. Misforstå mig ikke det er ikke grød eller lignende selv om det godt kunne minde om det. Det der sker er at risen mens den simre, suger væsken samt smagen ud af den bouillon den …
Læs mere...